ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ «ΠΡΑΣΣΑ ΤΗΝΟΥ»

Τις τελευταίες μέρες, σε διάφορα δημοσιεύματα εκφράζεται η ανησυχία μερίδας συμπολιτών μας σχετικά με την επικείμενη μεταφορά των τμημάτων των ανεμογεννητριών της εταιρείας μας «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΕΠΕ» στην θέση «Πράσσα» της Τήνου και τις τυχόν ζημιές που μπορεί να προκαλέσει στους δρόμους.

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε και να διαβεβαιώσουμε ότι καμία απολύτως ζημιά δεν θα προκληθεί στους δρόμους, καθώς η μεταφορά γίνεται από μεγάλη εταιρεία μεταφορών με τεράστια εμπειρία σε ευαίσθητες μεταφορές εντός και εκτός κατοικημένων περιοχών, με οχήματα μεταφοράς που πληρούν όλους τους κανόνες ασφαλείας και συμμορφώνονται απολύτως με τα όσα καθορίζονται από την Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία για τη μεταφορά φορτίων.

Επιπλέον, οι δρόμοι της Τήνου, καθημερινά χρησιμοποιούνται από οχήματα που μεταφέρουν ίδια ή και μεγαλύτερα φορτία από αυτά που θα μεταφέρουν τα οχήματα των ανεμογεννητριών, χωρίς ποτέ μέχρι τώρα από όσο γνωρίζουμε να έχει παρατηρηθεί κάποιο πρόβλημα.

Για να γίνει κατανοητό αυτό, τα μεταφερόμενα τμήματα των ανεμογεννητριών, έχουν βάρη από 9 έως και 35 τόνους (το βαρύτερο), όταν π.χ. το βάρος ενός απλού εκσκαφέα σαν αυτούς που εργάζονται και μεταφέρονται στους δρόμους της Τήνου, φτάνει μέχρι και 45 τόνους (χωρίς να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν έχουν έρθει στην Τήνο και ακόμη μεγαλύτερα μηχανήματα), ή όταν ακόμη και το φορτίο ενός βαρυφορτωμένου φορτηγού από αυτά που επίσης κινούνται στους δρόμους της Τήνου καθημερινά, μπορεί και αυτό να φτάνει τους 45 τόνους.

Προκαλεί δε απορίες η στάση του δήμου, ο οποίος προφανώς γνωρίζοντας τα όσα προαναφέρονται, στοχοποιεί για μία ακόμη φορά το έργο, το οποίο ο ίδιος προγενέστερα έχει ομόφωνα εγκρίνει κατά την αδειοδότησή του, και προφανώς με την συμπεριφορά του καλλιεργεί ένα κλίμα φοβίας και ανησυχίας στους συμπολίτες μας.