Δελτίο Τύπου | 15 Σεπτεμβρίου 2020

Ο χώρος εγκατάστασης

Κατόπιν και των προσφάτων περιστατικών (της 8ης και 10ης Σεπτεμβρίου 2020) παρεμπόδισης των εργασιών μεταφοράς σκυροδέματος στο νόμιμα αδειοδοτημένο μικρό αιολικό πάρκο της εταιρείας μας, στην Θέση «Πράσσα – Κάμπος Πολέμου» της Τήνου, και την κλιμακούμενη προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από διάφορους επιτήδειους, ενημερώνουμε ως εξής:
Η εταιρεία μας εδώ και πολύ καιρό αντιμετωπίζει παράνομες ενέργειες παρεμπόδισης της εκτέλεσης του καθ’ όλα νόμιμου έργου της, το οποίο είναι ομόφωνα εγκεκριμένο από τον πρώην Δήμο Εξωμβούργου (νυν Δήμο Τήνου) και την Νομαρχία Κυκλάδων και απόλυτα νόμιμο. Η νομιμότητα του έργου έχει επικυρωθεί από σειρά δικαστικών αποφάσεων, αλλά και από το ανώτατο δικαστήριο της χώρας, το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).

Το έργο, το οποίο έχει χρηματοδοτηθεί από δανεισμό, βρίσκεται ένα βήμα πριν την ολοκλήρωσή του, και συγκεκριμένα στο στάδιο της εγκατάστασης των ήδη αγορασμένων ανεμογεννητριών. Οποιαδήποτε καθυστέρηση προκαλεί σοβαρότατες οικονομικές ζημίες, καθώς αποστερεί από την εταιρεία μας τα αναμενόμενα έσοδα για την εκπλήρωση των δανειακών υποχρεώσεών της, με όποιο κίνδυνο συνεπάγεται για τη βιωσιμότητα της εταιρείας.

Κατόπιν τούτων, η εταιρεία μας ευρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να διεκδικήσει με κάθε νόμιμο μέσο την αποκατάσταση της οικονομικής ζημίας της και των εσόδων που στερείται, από αυτούς, οι οποίοι έχουν καταγραφεί αυτεπαγγέλτως από την Ελληνική Αστυνομία να παρεμποδίζουν την εκτέλεση του έργου με διάφορες έκνομες ενέργειες, τόσο στα προγενέστερα περιστατικά παρεμπόδισης του έργου, όσο και στα πρόσφατα περιστατικά.
Η κατάθεση αγωγής εναντίον τους αποτέλεσε αφορμή για νέες συκοφαντίες, φραστικέςεπιθέσεις και απειλές σε βάρος της εταιρείας μας, αν και το περιεχόμενο της βασίζεται σε επιβεβαιωμένα από την Ελληνική Αστυνομία γεγονότα, με νηφάλιο λόγο και νομικά επιχειρήματα. Τα περί αντιθέτου σκοπίμως λεγόμενα περί δήθεν κινήσεων για εκφοβισμό, τρομοκράτηση κλπ, είναι απολύτως παραπλανητικά και αναληθή.

Η εταιρεία, είχε ήδη ενημερώσει για τα ανωτέρω σε προηγούμενες ανακοινώσεις της:

«..Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό τέτοιες πρακτικές παρεμπόδισης των εργασιών ολοκλήρωσης ενός καθ’ όλα νόμιμου έργου, δεν μπορεί να γίνονται αποδεκτές επί μακρόν από την εταιρεία μας, καθόσον θέτουν σε κίνδυνο την ίδια την εταιρεία, η οποία για να προστατευτεί βρίσκεται στην δυσάρεστη αλλά αναγκαία θέση να απαιτήσει με κάθε νόμιμο μέσο την αποζημίωσή της από τις τεράστιες οικονομικές ζημίες -τις οποίες παντελώς άδικα υφίσταται– στρεφόμενη κατά παντός συμμετέχοντος προσώπου στις παράνομες αυτές ενέργειες. Συνεπακόλουθα δε, θα αναζητηθεί και η ποινική ευθύνη και καταδίκη όσων την βλάπτουν.»
Βλέπε https://www.energeiakikykladon.gr/7-5-20/